Home / BOTË / Vrasja e avokatit gangster, roli i bosëve të mafies shqiptare

Vrasja e avokatit gangster, roli i bosëve të mafies shqiptare

Një avokat i shquar dhe i njohur si gangster, u qëllua për vdekje jashtë restorantit të tij në Melburn në vitin 2016, pasi ai kishte informacione shumë të rëndësishme për t’i dhënë policisë, sipas gjetjeve të detajeve të reja.

Joe Acquaro u qëllua për vdekje përpara Gelobar në Lygon St, Brunswick East, në mars të vitit 2016. Ai po ecte në makinën e tij kur u qëllua të paktën pesë herë, përpara se trupi i tij të zbulohej më vonë në një kosh mbeturinash.

Herald Sun ka raportuar se mafia ishte e bindur se Acquaro ishte një “informator i policisë” dhe për shkak të kësaj, ata paguan për ekzekutimin e tij 250,000 dollarë.

Mafia kishte zbuluar se ai po punonte me policinë, dhe të shqetësuar ata e ekzekutuan pasi ai u largua nga restoranti i tij italian.

Dy figura të krimit të organizuar donin që ta vrisnin, dhe kishin paguar 250,000 dollarë për kokën e tij.

Ambicia e Acquaros për të mposhtur krimin kishte shkaktuar zemërim midis bosëve të mafies. Acquaro refuzoi të hyjë në programin e “dëshmitarëve të sigurt”.

Ai e kishte ngritur figurën e tij në një profil shumë të lartë, pasi ai kishte shkatërruar organizatën kriminale “Rocco Arico”, si dhe kishte “rrëzuar” njeriun që konsiderohej “Kumbari”.

Autoritet hetuese besojnë se shkaku kryesore i vrasje së tij, ka qenë dyshimi i fortë i krimineleve se ai po bashkëpunonte me policinë.

Qëllimi i Acquaros për t’u bërë kreu i Shoqërisë së Nderuar në Viktori gjithashtu shkaktoi zemërim midis bosëve të mafies.

Dhe roli i tij shihej si një kërcënim për shkak të njohurive intime që kishte për çështjet e kriminelëve të frikësuar dhe bashkëpunëtorëve të tyre të rrezikshëm.

Vrasja e tij më 15 mars 2016 ishte rezultat i një komploti më të gjerë.

Pak para vdekjes së tij, Acquaro kishte folur për Herald Sun, se një anëtar i një grupi kriminel shqiptar të kontaktoi atë për t’i thënë se ai ishte afruar për ta vrarë dhe se jeta e tij ishte në rrezik.

Edhe pse ai ishte paralajmëruar nga policia se jeta e tij ishte në rrezik, ai kishte refuzuar që të mbrohej.

Ndërsa djemtë e Acquaros, kanë kërkuar hetim për vdekjen e babait të tij.

Hetimi i vrasjes është fokusuar tek një punëtor që ka punuar për Acquaro në Gelobar, restoranti i në tij Brunswick East.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*